Reput ja laukut ovat seuranneet elämässäni. Minulla on moneen ollut erityinen ”suhde”. Jos olisin tekninen henkilö voisin kertoa näistä rakkaista teknisiä ominaisuuksia, mutta, kun en ole:-)(en tee sitä edes naisestani:-). Kerron heistä tarinoita, jotka antavat mielestäni paremman kuvan näistä kantovälineistä. Tulossa on mm. Savottaa, Klättermusenia, Lundhagsia, National Geographicia, Loweprota, Kata, Haltia ja joukko vailla nimeä. Toki voi mennä hetki ennen, kuin kaikki ovat päässeet esille.
tiistai 20. tammikuuta 2015
Kangas kassi osa 2
Sinäkään et voi epäonnistua osa 2
Toinen osa suositusta kokkaus ohjelmasta tumpeloille, saa nyt jatkoa. Tuotannollisista syistä en kykene tuomaan tätä ohjetta video formaatissa (asiaa kuitenkin harkitaan vakavasti). Joten joudut tavaamaan tämän ohjeen tälläkin kertaa. Tämän sapuskan visuaalisen ilmeen olen testannut 7-9 v. Ihmisen lapsilla ja tuomio oli; mistä olet oppinut tekemään ravintola ruokaa. Olen pahoillani, jos joku haluaa tehdä kotiruokaa, nyt se ei onnistu.
Raaka aineiden hankinnassa voit tehdä virheen ja se on oikeastaan ainut vaaran paikka. Koska kyseessä on jälleen kalaruoka, voi miespuoliset kokkaajat hetken mielijohteesta lähteä merta edemmäksi kalaan ja niin ruoka jää laittamatta. Niinpä suosittelen heti tähän alkuun, että pakkaa kalastusvälineet auton takakonttiin ja suuntaa auton nokka paikalliseen markettiin. Kun olet taas saanut auton turvallisesti parkkeerattua kaupanpihaan ja löytänyt oven, josta pääset kauppaan sisään, olet turvallisilla vesillä. Nyt etsit vain käsiisi mukavan oloisen kiltin myyjän ja kyselet häneltä, minkälainen on se kassissa kasvatettu kirjolohi. Muista myös kysyä, missä sen olin paikka sijaitsee kaupassa ja otat suunnan kohti kalatiskiä. Palaa hakemaan ostos kori koska näin saat kätevämmin tavarat poimittua ja kannettua kassalle. Älä hätäile, ole ihan cool, selviät kyllä tästä kauppa reissusta. Poimi ennen kalatiskiä muutama elintarvike mukaan:
Pussi Lapin puikulaperunoita, jollei sinulla ole kotona jäljellä niitä viime kerrasta. Jos sinulla tuli kännykkä mukaan niin soita kotiin ja kysäise. Poimi mukaan pari pientä lanttua. Kyseessä ei ole siis sinun pääsi, vaan perinne juures hivenen kellertävä. Muista myös pieni luomu porkkana pussi. Älä unohda limeä niin, kuin viime kerralla. Mauste hyllyltä ota tulista pippuria, punaiset on parhaita, rouhittavaa valkosipulia ja merisuolaa. Meinasit unohtaa ranskalaisen rakuunan, joten älä jatka vielä matkaa, vaan poimi se ostoskoriisi. Maustehyllyn vieressä on kylmäpuristettu luomu rypsiöljy, ota mukaan tarvitset sitä ruuan laitossa. Ei ole siis autossa käytettävää öljyseosta. Tässä välissä hae sopivan kokoinen kirjolohi file. Meijeri tiskillä on etapin viimeinen osa. Tiedät jo varmaan, millaiselta näyttää fetapurkki (koska viimeksi sitä harjoittelimme) poimi se taas matkaan. Nyt viet ostokset kassalle. Älä hermoile, kohta on sinun vuorosi. Muista nostaa ostokset liukuhihnalle, jotta kassaneiti voi lyödä hinnan koneelle. Ota kangaskassi taskustasi ja pakkaa tavarat huolellisesti kassiin. Tarkista maksettuasi ostokset, että kaikki tavarat tulivat mukaasi. Sano kiitos ja hei mukavalle neidille, joka palveli sinua kassalla.
Nyt palaat samoja jälkiä takaisin, kuin tullessasi. Huomaat, että olet tullut autolle. Ei muuta, kuin tavarat autoon ja menoxsi.
Aja rauhallisesti sillä tiedät, että kohta saat maittavan ravintola illallisen. Etsi paikka, jossa on keittiö. Keittiössä olisi hyvä olla: Uuni jonka saa lämmitetyksi hilpeät 200 plussan puolelle olisi ihan o.k. Puukko joka on terävä, reilun kokoinen vuoka (sellainen matala) ja leikkuulauta värillä ei ole niin väliä. Pese perunat (älä kuori), juuresharja on oiva väline. Lohko puukolla perunat kivan kokoiseksi. Kuori lanttu ja lohko samalla mitalla kuin perunat. Porkkanoille tee samoin. Eikö olekin ravintola sapuskan teko helppoa.
Laita nyt viimeistään uuni päälle.
Ota vuoka: rouhi merisuolaa kalakokoiselle alueelle astian pojalle(siis vuoka), asettele kala suola läjän kohdalle. Rouhi suolaa myös kalan päälle, lisää myös valkosipuli rouhetta pippurin säestyksellä (chili explosion ja garlic & cheff).
Nakkaa pilputut perunat, lantut ja porkkanat laajaksi kasaksi toiseen päähän vuokaa. Kaada Kasan päälle luomu rypsiöljyä riittävästi, tasainen kerron fetakuutioita, rouhi mukaan pippiuria ja valkosipulia. Lopuksi vihreä kerros rakunaa.
Avaa uuni ja nakkaa koko komeus sinne ja ota pois, kun se näyttää hyvältä.
Kata pöytä viimeisen päälle, asettele "asiat" kauniisti pöydälle. Älä unohda kynttilää. Viini sopisi hyvin tämän kanssa, jos se sopii sinulle. Ravintola illallinen on enää vain syömättä. Yritä pärjätä ja syö se.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti