Reput ja laukut ovat seuranneet elämässäni. Minulla on moneen ollut erityinen ”suhde”. Jos olisin tekninen henkilö voisin kertoa näistä rakkaista teknisiä ominaisuuksia, mutta, kun en ole:-)(en tee sitä edes naisestani:-). Kerron heistä tarinoita, jotka antavat mielestäni paremman kuvan näistä kantovälineistä. Tulossa on mm. Savottaa, Klättermusenia, Lundhagsia, National Geographicia, Loweprota, Kata, Haltia ja joukko vailla nimeä. Toki voi mennä hetki ennen, kuin kaikki ovat päässeet esille.
keskiviikko 14. tammikuuta 2015
Kangaskassi on hyvä kassi
Sinäkään et voi epäonnistua
Talvipäivän helpompi kalakeittopata
Mene kauppaan, kävellen, jos et osaa ajaa sakeassa lumessa.
Mene kauppaan sisälle. Ota ostoskori. Valmistaudu lappaamaan tavaraa siihen. Mene vihannesosastolle, asettele koriisi Lapin puikula peruna pussi:-) yksi riittää, Laita koriin pieni pussi valmiiksi pestyjä maassa kasvatettuja porkkanoita. Ota mukaan myös tuore tilliruukku (Tilli on vihreä). Suunnista kala altaalle, ota mukaan hyvän kokoinen savulohi kimpale. Älä hätäile kohta olen suoriutunut kaupassa käynnistä. Enään jäljellä muutama vaihe.
Mene meijeri osastolle ja ota mukaan fetapurkki ja kunnon kermaa. Jaksat varmasti vielä mauste hyllylle, josta voit oman maun mukaan valita pippuri pussin tai lasipurkin. Voit onnitella itseäsi ja ottaa suunnan kassalle. Nosta ostoksesi kassahihnalle ja valmistaudu maksamaan ostoksesi, muista tervehtiä kassa neitiä, hän palvelee sinua innostuneesti ja on juuri siinä sinua varten. Älä hidastele turhaan, kun laitat ostoksia kangas kassiin. Muista lähtiessäsi sanoa hei kaupan kassalle. Nyt voit ottaa suunnaksi ulko oven, josta astut ulos.
Seuraava vaihe on löytää sopiva keittiö. Keittiössä olisi hyvä olla vettä, kattila, puukko, leikkuulauta, kauha ja hella jolla voit keittää tuotoksen, jota tänään ollaan tekemässä. Laita kattilaan vettä sopiva määrä. Puoli litraa on aika hyvä tai enempi, käytä sinulle annettua maalaisjärkeä. Pese perunat ja porkkanat. Ei ole pakko kuoria. Pilko mukavan kokoisina paloina kyseiset tuotteen kattilaa. Muista porkkana on yleensä se oranssi ja puikula perunan tunnista puikula muodosta.
Keitä pienessä vesimäärässä (kuitenkin niin isossa, että ne mahtuvat uimaan kattilassa) pehmeäksi. Kaada liika vesi pois tässä vaiheessa, jos et noudattanut tarkkaan ohjetta ja perunat ja porkkanat meinaavat hukkua. Laita sekaan mukavina paloina hankkimasi savulohi (se on jääkaapissa), levy voi olla kakkosella jos käytät sähköhellaa. Kaada fetapurkki myös kattilaan, älä sitä suolalientä, koska suolaa ei todellakaan puutu tästä keitosta, vaikka et ole sitä laittanut purkista, etkä myöskään laita!!!!. Kaada kattilaan ostamasi kerma. Pilppua mukaan tuore tilli ja lisää fiiksen mukaan pippuria. Jollet tiedä pippurin tunnemaailmasta, niin ole varovainen sen kanssa, jotta, et pilaa hyvää patakeittoa viime metreillä. Anna keittopadan hautua vielä hetki lempeällä lämmöllä. Sinä aikana voit kattaa pöydän, mieluten syvätlautaset (se lautanen josta äiti pakotti sinut syömään puuroa kerran, kun olit aivan pieni). Lusikka on hyvä väline keiton syömiseen. Voit kutsua myös naapurisi tässä vaiheessa, varmista kuitenkin, että hän ei ole kala-alergikko. Koska he saattavat kuolla syötyään, tätä muuten loistavaa patakalakeittoa. Tässä vaiheessa saatat ehtiä hakea kaupasta vielä yhden Limen, jonka unohdit ottaa mukaan kauppa reissulla, mutta vain siinä tapauksessa, että kauppa on melko lähellä. Halkaise Lime ja purista käsivoimin mehu kalapatakeittoon, sekoita kolme kertaa ja aloita syöminen. Muista, että vaikka olet laittanut kauhalla keiton lautaselle, se saatta aluksi olla kuumaa, joten odota älä hätäile, ettei suu pala. Syö iloisin mielin:-).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti